Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>
Termékek Menü

Kerékcsapágy készletek

Rendezés:
Nézet:

Milyen szerepet lát el a kerékcsapágy?

A gépjárművek szerkezete nagyon bonyolult rendszert alkot, amiben minden egyes elemnek, kiegészítő alkatrésznek a helyén kell lennie annak érdekében, hogy a vezetés maximális biztonságban történhessen. Többek között a kerékcsapágy is egy nélkülözhetetlen alkotóelem, ami fontos funkciót lát el a gépkocsik, teherjárművek használata során. Amikor a sofőr beül a volán mögé, és rálép a gázpedálra, akkor a kerékcsapágyak a kerekek között forognak, hogy biztosítsák a kapcsolatot a kerék, illetve a kerékagy között.

A másik, hasonlóan fontos funkciójuk az, hogy lehetővé tegyék a kerekek forgását, függetlenül attól, hogy milyen sebességben halad a gépjármű. A csapágyaknak rendkívül nagy súlyt kell elbírniuk, hiszen lényegében az egész autó ezekre az ökölnagyságú gépelemekre támaszkodik. Ráadásul a terhelést jelentősen megnövelik a kanyarodásban keletkezett erők, illetve a rossz minőségű utakon található kátyúk és a súlyos tehergépkocsik, kamionok nyomvonalai is.

Az innovatív kivitelezésű modellekben már egy speciális érzékelő is be van építve, ami szinte másodpercenként méri a kerekek forgását, az adatokat pedig közvetíti az ABS-nek és az EPS-nek. Így a kerékcsapágyaknak köszönhetően gyorsan kiderül, ha valami gond van a járművel, és még időben tud cselekedni a sofőr. A webáruházunkban sokféle terméket megtalálhat, amikkel biztosíthatja, hogy a birtokában lévő gépek, járművek használata mindig biztonságos legyen. A kínálatot bármikor feltérképezheti, hiszen az online felület a nap 24 órájában elérhető.

<