Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

NOVEMBER 12. - MINŐSÉGÜGYI VILÁGNAP

Az Európai Minőségügyi Szervezet először 1992. november 12-re hirdette meg a Minőségügyi Világnapot. A kezdeményezés célja a minőség iránti elköteleződés népszerűsítése. Ma már világszerte az egyik legfontosabb versenyképességi tényező a tőkebefektetők számára. Elsőként 1951-ben, Japánban alapították meg a minőségi díjat, a Deaming-díjat. Magyarország 1992-ben csatlakozott a EOQ felhíváshoz.

A minőség az egyik alapkövetelménye egy jól működő vállalatnak, hiszen ezzel lehet egy termék színvonalát mérni. Minél minőségibb egy termék, annál jobb értékelést kap. A minőség kifejezi, hogy a termék/szolgáltatás milyen mértékben felelt meg a vásárló, megrendelő elvárásainak. A jobb minőségű termék a vizsgálati szempontok alapján jobban teljesít. Vállalati oldalról, a vevői igények maximális kielégítése és elégedettségük növelése a cél.

Minőség = jó, minőségi= jobb


Azonban, nem csak vállalkozói szempontból fontos a minőség, hanem fogyasztói oldalról is. Gondoljunk csak bele abba. hányszor okozott kellemetlenséget egy túl hamar tönkrement termék. Sokszor fordul elő, hogy a vásárló egy olcsóbb, de kevésbé minőségi terméket választ, ekkor azonban gyorsabban is kell pótolni az adott terméket, így valójában többet is költ rá. Külön beszélhetünk arról is, hogy egy szegmentált és speciális területen még fontosabb a  minőségi alapanyag, termék vagy szolgáltatás. Sokféle területen és iparágban felmerülhet a minőség fontossága, így a műszaki területen is. Egy-egy műszaki berendezés, vagy gépezet összerakásánál és használatánál elengedhetetlen a minőségi alapanyag.


A CSAPÁGYAKNÁL IS FONTOS A MINŐSÉG

A csapágyak példája jól szemlélteti ennek fontosságát. A nem megfelelő minőségű csapágyak komoly problémákat okozhatnak. Az alacsony minőségű csapágyak hamarabb elhasználódnak, ezzel növelve a gyakori javírási és karbantartási költségeket, valamint a gépek leállási idejét is.

A minőségi csapágyak hozzájárulnak a környezetbarátabb megoldásokhoz is, hiszen kevesebb energiafelhasználással és karbantartási igényekkel járnak, mely hosszútávon csökkenti a környezeti terhelést.

Cégünknél törekszünk a minőségi termékek forgalmazása mellet a szakszerű kiszolgálásra is törekszünk, hogy vevőink mindig elégedetten távozzanak. Több mint 30 éve szolgáljuk ki a vevők igényeit, alkalmazkodva a legújabb innovációkhoz!
Bármilyen kérdés esetén, keresd szakértő kollégáinkat!

<